CGM räddar liv (BS 3,5)

image

Ännu en känning som jag inte märkt som den CGM jag har fått låna varnar mig för. En CGM räddar alltså livet på folk som mig och det är nåt som är ovärderligt för sådana som mig.

Mätaren till vänster sticker jag mig i fingret, droppar på en droppe blod på en teststicka och väntar 4 sekunder för att se hur jag ligger till. Resultatet ser ni i displayen. Apparaten till höger är en Dexcom G4, en kontinuerlig blodsockermätare, en CGM som läser av mitt blodsocker dygnet runt, utan  stick (förutom ett var tolfte timme för att synkas) och som när som helst talar om för mig att ”Nu börjar du ligga lite farligt till Nicklas” (gäller både om jag ligger för högt eller har ett för lågt blodsocker).

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *