Ny sensor på plats (BS Okänt)

G4 Sensor

Lyckades få en ny sensor på plats på magen, det är sådant som kan glädja en Diabetiker så här en Söndagsförmiddag. Har kört med den CGM (Dexcom G4) jag har fått till låns från Falu Lasarett i en vecka nu och jag måste påstå att den är bra mycket stabilare och jämnare än den förra stenåldersmodellen jag hade fått låna tidigare.

Det är dock lite knivigare att få sensorn på plats, är en rätt rejäl pistolliknande applikator  man lär använda och dessutom är det lite lirkande med diverse plastgrejer som sitter fast och som man använder för att ta bort sensorn från sensorplattan som man klistrar fast på magen

Sensor-applicator g4

Men nu sitter den där, jag har startat sensorn i  mottagaren, får nu vänta i två timmar innan jag ska lägga in blodsockervärdet i mottagaren (två gånger) och sedan rullar det på i en vecka igen, förhoppningsvis med ett bra och jämnt blodsocker (hoppas kan man ju alltid)

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *