Nyttigt, gott och ät så mycket du vill = Grönkålschips

Jag har ätit en hel del chips men det liksom en hel del annat är ju inte direkt en Typ1 Diabetikers bästa vän. Därför så provade jag att göra grönkålschips vilket var hiskeligt enkelt när man väl listat ut hur bra ”tjofräs” det är i ens ugn.

grönkålschips

Det bästa är att köpa Grönkålen på kvist och inte färdigriven för det är svårare pilla bort grönkålen från stjälken som följer med på en del bitar när man köper färdigivet. Kör gärna ugnen på 190 grader (ej varmluft) och försök håll lite koll på Grönkålen. Det brukar ta tio minuter för att dom ska bli klara och när det börjat lukta så vet man att det är klart.

Inte för mycket olja (olivolja eller rapsolja spelar ingen roll) och sen är Grillkrydda en bra krydda att strö på innan man kör in grönkålen i ugnen. Finns flera recept på nätet men det är ganska enkelt att göra, ett recept som fungerar fint finns på SVT

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *