Högt blodsockervärde = Ketoner = Panik

Har haft en riktigt strulig dag och varit låg och hög om vartannat. Sist jag vart låg och nyss hemkommen från att handlat på ICA så smäller jag i mig 2 druvsockertabletter, ett glas mjölk och ett glas med Hallonyoghurt

Innan dess hade jag och min fru ätit kladdkaka med vispgrädde på Kupolen (Var låg då med).

Resultatet av det var att jag till slut fick tokhögt socker, då varnar blodsockermätaren + insulinpumpen för Ketoner och då utbröt smärre panik. Ketoner är syraförgiftning i blodet och kan leda till Döden om det skiter sig rejält (http://Läs om Ketoner på Diabetesförbundet)

Så nu har man bytt infusions set, trippelkollat och yrat runt som bara den.

Vi får se hur natten fortgår, lär väl mäta och kolla ett tag antar jag =(

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *