Lågt blodsocker (BS 2,7)

Ännu en spännande natt med en känning vid 01:30. Det kan inträffa när som helst och då är det bara att trycka i sig någonting söt för att rätta till blodsocker balansen i kroppen. När det inträffar under natten så är det inte speciellt roligt och då är det inte så dumt att ha Druvsocker nära till hands vid sängen

Druvsocker är det absolut bästa för att få upp blodsockret så snabbt som möjligt och dels finns dom gamla klassiska Dextrosol med 3 gram glukos per tablett (källa) men dom är dock inte så smart förpackade när man väl öppnat en förpackning och det slutar med att man har söndersmulade Dextrosol tabletter fulla fickorna 😕

Det finns ett alternativ med individuellt förpackade Druvsockertabletter som man enkelt kan se till att man alltid har med sig i jackfickan eller i ryggsäcken. Tabletterna är lite mindre till storlek och innehåller 2,3 gram glukos per tablett. Du kan hitta dom på nätet hos Diabetes Designed (i flera olika smaker men) jag köpte dom på Ica Maxi där dom hade ”Tropisk Mix” som finns är i smakerna Boysenbär, Mango, Mandarin, Passionsfrukt och Citron

image

Nu är ju Druvsocker till för att man så snabbt som möjligt ska få upp sitt blodsocker så när man väl fått i sig Druvsockertabletter så skadar det inte att även dricka nåt glas mjölk och ta sig nån knäckemacka för att dryga ut det hela med lite långsamma kolhydrater också.

För alla er som inte är Diabetiker så förklarar Diabetasia riktigt bra hur det är när man får en känning mitt i natten

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *