Jobbig natt (BS 7,4)

Efter gårdagskvällens premiär-byten av sensorplattan på armen, laddning av insulinampull till pumpen och nytt infusions set så tänkte jag dela med mig av gårdagens kväll och natten till Onsdagen (idag alltså).

Håll i er nu för vi börjar med

Tisdag 23:17 ”Kalibrera nu” – Efter att ha bytt sensorplatta, dvs den lilla grej man skjuter fast i underhudsfettet och sedan sätter fast sensorn så lär man ta sitt blodsocker för att kalibrera sensorn.

Tisdag 23:52 ”Varning vid lågt, 3,7 mmol/l” – Lågt blodsocker, bara att gå upp och stoppa i sig nåt och få upp blodsockret. Innan man gör det så är det säkrast att sticka sig i fingret och se hur man verkligen ligger till.

Onsdag 00:38 ”Kalibrering ej accepterad” – Kontrollera blodsocker och kalibrera sensorn (igen)

Onsdag 00:52 ”Kalibrering ej accepterad” – Se ovan

Onsdag 00:52 ”Andra kallibrering godkändes ej” – Detta betyder att man lär ta bort sensorn på armen, vänta en stund och sedan sätta dit den igen

Onsdag 01:02 ”Uppvärming av sensorn startad” – Precis ett sådant här meddelande man vill ha vid strax efter klockan ett på natten. Nu har man turen att få gå upp om två timmar för att ännu en gång sticka sig i fingret för att kalibrera sensorn.

Onsdag 02:52 ”Kalibrera nu” – Sticka sig i fingret för femte gången på lite drygt tre timmar. Det är nu man är så där extra jävla less på allt vad Diabetes heter.

Onsdag 03:17 ”Varning för högt 14,8 mmo/l” – Där kom smällen efter det som inträffade 23:52 på Tisdagen. Vad jag gjorde då vet jag dessvärre inte men jag misstänker att jag var så pass trött att jag inte gjorde någonting (Enligt pumphistoriken så ser det dessvärre så ut).

Konstigt nog så gick bra på jobbet idag eller rättare sagt så gick det bra efter fyra koppar kaffe direkt på morgonen på jobbet. Det var tungt nå så inihelvetes att ta sig upp vid 06:30, det blev nog åtminstone en snooze när mobiltelefonen skulle väcka mig och vart viljestyrkan att ta sig upp ur sängen kom ifrån har jag ingen aning om men upp kom jag och det är jag glad för.

Vad jag är ännu gladare för är att min insulinpump sköter det där med att ge mig mitt insulin (förutom när jag ska äta nåt) så nu kan man gå och lägga sig när man är trött till skillnad från att ha insulinsprutor för då lär man vänta tills man har tagit sitt långtidsverkande insulin.

Så därför säger jag nu God Natt 🙂

 

Nicklas Ingels

Författare: Nicklas Ingels

Född i Augusti 1973 och uppväxt i en någorlunda normal men ändå dysfunktionell familj. Är en rätt problemfri man förutom det där med diabetesen som dök upp 1990 och blev med Insulinpump den 28 Januari 2016. Gillar musik, film (speciellt Blade Runner), Datorer, Datorspel, Internet, Öl och människor som tror på sig själva och fysikens lagar. Tokälskar sin underbara hustru Lotta som är den personen han får stödja sig emot när det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *